Arrestatieteam doet inval in Arnhem-Zuid vanwege Internationale drugshandel

Geplaatst op 17 juli 2018, om 15:29 uur

ARNHEM – In een langer lopend rechercheonderzoek naar productie van en handel in drugs is de politie maandagmiddag op meerdere adressen in Arnhem Zuid binnengetreden. Daarbij werden een hoeveelheid grondstoffen voor drugsproductie en drugs aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van internationale drugshandel.

In de woningen, gelegen aan de Waterlelielaan en Slochterenweg, zijn onder leiding van de rechter-commissaris zoekingen gedaan. Daarbij zijn een hoeveelheid grondstoffen en drugs, waaronder 16 kg amfetamine, aangetroffen. Ook vonden agenten onder meer een lijn voor verpakking en internationale verzending en een vuurwapen. Alle aangetroffen zaken zijn voor het onderzoek inbeslaggenomen. Een gespecialiseerd team, Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), kwam ter plaatse voor assistentie bij de ontmanteling. Zij zorgden voor bemonstering en een correcte en veilige manier van het ruimen van chemicaliën. De brandweer was bij de woning aan de Slochterenweg aanwezig uit veiligheidsoogpunt en het doen van metingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De aangehouden personen zijn een 32-jarige vrouw en mannen van 29 en 56 jaar uit Arnhem. De 56-jarige werd op heterdaad betrapt tijdens producerende handelingen. In enkele woningen werden diverse attributen zoals hesjes van OMG Satudarah aangetroffen. De drie zitten ingesloten voor verhoor en zijn in verzekering gesteld. Bij een van de aanhoudingen is een arrestatieteam ingezet.

Europees onderzoeksbevel
Het onderzoek startte naar aanleiding van een aanhouding in Duitsland in 2016, waarbij het zou gaan om aflevering van postpakketten met drugs. Middels een Europees onderzoeksbevel is het onderzoek door de Nederlandse politie, eenheid Oost-Nederland, verder opgepakt met als doel te achterhalen waar de drugs werden geproduceerd en door wie. De recherche in Arnhem heeft het onderzoek al enige maanden in voorbereiding.
Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meer aanhoudingen zijn niet uit.

foto’s: Tom Huysman/Persbureau Heitink