Auto schept fietsster op rotonde, meisje gewond

Geplaatst op 6 juli 2018, om 11:01 uur

HAALDEREN/BEMMEL – Vrijdagmorgen omstreeks 10:00 uur heeft er een ongeval plaats gevonden tussen een personenauto en een fietsster. De fietsster reed met klasgenoten over de rotonde richting OBC Bemmel toen het mis ging. 

Dubbel fietspad
Het betreft de rotonde van der Mondeweg (N839) en van Elkweg (N839). Vermoedelijk heeft de bestuurder van de personenauto het meisje over het hoofd gezien, de fietsster kwam van links, omdat het een dubbelzijdig fietspad is. De auto raakte met de rechter voorkant van haar auto het meisje op de fiets. Het meisje kwam hierdoor met fiets en al op de motorkap en gedeeltelijk op de voorruit, wat resulteerde in een flinke barst/deuk in de ruit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gewond
Een opgeroepen ambulance heeft het meisje nagekeken in de ambulance en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het is onbekend wat voor letsel het meisje heeft opgelopen. De bestuurster van de auto is alleen erg geschrokken.

Verkeershinder
Er zijn 3 voertuigen van handhaving en 3 voertuigen van de politie en een ambulance naar de plek van het ongeval gestuurd. Dit in verband met de eerste hulp, getuigen verklaringen en de doorstroming van het drukke verkeerspunt. Door het ongeval was de rijstrook vanaf de rotonde richting Haalderen afgesloten. Het verkeer liep al snel vast.

Foto’s: Dylan Jünemann