Bestuurder blijkt onder invloed bij ongeval bij Ellecom - GelreNieuws.nl

Bestuurder blijkt onder invloed bij ongeval bij Ellecom

Geplaatst op 28 juli 2018, om 23:54 uur

ELLECOM – Op de Arnhemsestraatweg (N348) tussen Ellecom en Dieren zijn vrijdagavond twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde na een mislukte inhaalmanoeuvre, waarbij een bestuurder onder invloed was van drugs.

Het ongeval gebeurde rond 21:20 uur, waarna twee ambulances en de politie ter plaatse kwamen. Een auto wilde waarschijnlijk een andere auto inhalen toen het misging en een aanrijding volgde. Hierbij liep één persoon dusdanig letsel op dat deze met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere inzittende van een auto is in een ambulance nagekeken. Zij raakte lichtgewond en kreeg het advies dat als ze blijvende klachten houdt, contact opneemt met de huisarts.

Onder invloed
Het gedrag van één van de bestuurders, een 28-jarige man, viel op bij de agenten. Zij hebben een speekseltest uitgevoerd bij deze bestuurder. De bestuurder werd positief getest op THC, de werkzame stof in cannabis. De bestuurder is hierop aangehouden voor rijden onder invloed en is meegenomen naar het politiebureau, waar een arts bloed van de bestuurder afnam. Het bloed wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut waarna zou blijken of de bestuurder strafbaar is voor het rijden onder invloed.

‘Onder invloed achter het stuur stappen is absoluut nooit slim’, zo schrijft de politie op Facebook. ‘Wanneer je een ongeval veroorzaakt, kunnen de gevolgen erg groot zijn. Verzekeraars zijn wettelijk verplicht om de schade aan de tegenpartij te vergoeden. Veel verzekeraars gaan deze schade vervolgens verhalen op degene die onder invloed het voertuig bestuurde.’

Beide voertuigen van deze aanrijding hebben flinke schade opgelopen en zijn afgesleept door een berger. Één rijbaan was tijdelijk afgesloten ten behoeve van de hulpverlening.

foto’s: Melvin / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com