Dienstwapens gestolen bij inbraak ‘Dienst Vervoer & Ondersteuning’

Geplaatst op 30 juli 2018, om 16:52 uur

ZUTPHEN – Er is een rechercheonderzoek gestart na een inbraak bij ‘Dienst Vervoer & Ondersteuning’ van Dienst Justitiële Inrichtingen in Zutphen. In de nacht van zondag op maandag wisten de daders binnen te komen in het gebouw aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen. Bij de inbraak zijn onder meer vuurwapens buitgemaakt.

Vanochtend is er al uitgebreid sporenonderzoek in en rond het gebouw gedaan. Er zijn ook opnames met een drone gemaakt. Het rechercheteam doet verder een beroep op mensen die afgelopen nacht iets gezien hebben in de omgeving van de Verlengde Ooyerhoekseweg.

Vragen
Concreet heeft het rechercheteam de volgende vragen
– Wie heeft er tussen zondagavond 23.00 uur en 03.00 uur iets opvallends gezien in de omgeving Verlengde Ooyerhoekseweg, N348 of N314?
– Wie heeft er rond deze tijdstippen in een auto met dashcam rondgereden, en heeft daardoor beelden waarop de daders mogelijk te zien zijn?
– Zijn er mensen in deze omgeving die camera’s bij hun huis of bedrijf hebben, en daardoor beelden hebben waarop iets opvallens te zien is?

Als u informatie hebt kun u bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw tips ook hieronder in het tipformulier achterlaten.

Buit
De Dienst Vervoer en Ondersteuning is een landelijke dienst van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en verzorgt het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen. Medewerkers van de dienst hebben een wapen bij zich. Een tot nu toe onbekend aantal van deze dienstwapens is buitgemaakt. De politie wil op dit moment niet meer details geven over de buit.