Drugslab aangetroffen in Nijmegen na brandmelding - GelreNieuws.nl

Drugslab aangetroffen in Nijmegen na brandmelding

Geplaatst op 9 juli 2018, om 10:15 uur

NIJMEGEN – Het begon met een melding van een brand op een bedrijventerrein, maar inmiddels denkt de politie een drugslab gevonden te hebben. Op dit moment doet een speciaal getraind team onderzoek om vast te stellen of het inderdaad om een drugslaboratorium gaat.

Op het terrein werden chemische stoffen gevonden. Deze stoffen kunnen, mede door de brand, gevaarlijk zijn voor de gezondheid en de omgeving. Uit voorzorg zijn daarom bedrijven ontruimd en moeten mensen in de directe omgeving binnen blijven.

Aangehouden
Rond 09.30 uur kwam de melding van een brand op het bedrijventerrein. De hulpdiensten gingen meteen ter plaatse en de politie ontdekte het drugslab. Drie mensen die op het terrein waren, zijn aangehouden. Er wordt natuurlijk onderzoek gedaan naar het vermoedelijke drugslab, maar er zijn ook experts ingeschakeld om het lab te ontmantelen en de gevaarlijke stoffen op te ruimen.

Melden
Bij de productie van synthetische drugs komen namelijk stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn. De politie heeft daar zelf een special team voor opgericht, dat gespecialiseerd is in het ontmantelen van drugslabs. Het laat de risico’s van drugs zien. Bij de productie ervan kan er gevaar voor de omgeving zijn. Daarom waarschuwt de politie mensen ook en wordt altijd opgeroepen om signalen over drugslabs te melden.

Denkt u dat er in uw buurt drugs geproduceerd wordt? Vertrouwt u het niet? Neem geen genoegen met dit soort gevaren in uw omgeving en bel de politie. Dat kan via 0900-8844, maar u kunt ook anoniem blijven. Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vandaag blijft het terrein aan de Binderskampweg in Nijmegen voor een groot deel afgezet, tot het onderzoek op het terrein is afgerond.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com