Flinke rookwolken bij grote brand in Elst

Geplaatst op 2 juli 2018, om 05:27 uur

ELST – In een bedrijfsverzamelgebouw ter hoogte van de Edisonweg en de Pascalweg in Elst heeft maandagochtend een grote brand gewoed. De rookwolken hiervan waren in de ruime omgeving te zien.

De eerste melding kwam rond 04:40 uur binnen. De vlammen en rookwolken sloegen uit het pand. Deze werden zijn flink minder geworden op het moment dat de hoogwerker van de brandweer ging blussen. ‘Er wordt nu vooral ingezet op het beperken van de brand’, aldus een brandweerwoordvoerder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Zeer grote brand’
In verband met de complexiteit van het gebouw, de grootte van de brand en de rookontwikkeling schaalde de brandweer uiteindelijk op naar het sein ‘zeer grote brand’.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Twee vissers die maandagochtend wilde gaan vissen, hebben de brand gemeld. Zij hoorden lawaai, zagen de rookpluimen en belden toen direct de brandweer.

Eerder brand
Op 14 mei van dit jaar was er ook een flinke brand in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw. Die brand werd toen rond 04:00 uur ontdekt en is opgeschaald naar ‘middelbrand’. De brand zou toen zijn ontstaan bij de meterkast en kon zich moeilijk uitbreiden vanwege het gebrek aan zuurstof destijds. Wat nu de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

foto’s: Roland Heitink & Brandweer