Grote brand in afvalberg bij Ter Horst in Varsseveld

Geplaatst op 26 juli 2018, om 14:21 uur

VARSSEVELD – Bij afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst aan de Kloosterstraat in Varsseveld heeft donderdag urenlang een grote brand gewoed in een afvalberg. NL-Alert was ingezet voor omwonenden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand werd om 13:45 uur gemeld en is snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand, GRIP 2’. Ook vanwege de extreme warmte is er GRIP 2 gemaakt om onder andere snelle aflossing en restdekking in de gehele regio te regelen. Veel korpsen en meerdere brandweervoertuigen zijn uitgerukt om de brand te bestrijden. Van korpsen uit Zutphen en Deventer tot aan Dinxperlo en ‘s-Heerenberg zijn bij de brand betrokken.

Grote controle
Op 12 juli vroeg in de ochtend was er een grote controle bij het afvalverwerkingsbedrijf in Varsseveld. Ter Horst kreeg toen een grote controle van meerdere overheidsdiensten. Hierbij werden ook diverse overtredingen geconstateerd. Of dit ermee te maken heeft, is vooralsnog niet bekend.

Als mensen last hebben van de rook, wordt hen aangeraden om ramen en deuren te sluiten. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

foto’s: Roland Heitink