Taxipassagiers door het lint na ongeval in Nijmegen

Geplaatst op 15 juli 2018, om 05:00 uur

NIJMEGEN – Bij een aanrijding op de Westkanaaldijk in Nijmegen in de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere taxipassagiers volledig door het lint gegaan. De bestuurder en zijn medepassagiers werden door de feestgangers geslagen en bij hun keel gegrepen.

De politie bevestigde dat het ging om een aanrijding tussen een personenauto en een taxi. Volgens de bestuurder van de personenauto viel de aanrijding reuze mee. De passagiers van de taxi waren erg opgefokt, ze gingen na de aanrijding de confrontatie aan met de inzittende van de personenauto. Dit liep uit op een handgemeen. Een inzittende kreeg meerdere slagen in zijn gezicht. Nadat de bestuurder van de auto 112 had gebeld, zou de taxichauffeur ervandoor zijn gegaan.

Een jongeman uit de auto is gecontroleerd in de ambulance. Hij bleek lichte verwondingen te hebben en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Schade
De schade van het ongeval viel mee, bij de voorbumper was een klein krasje te zien. Echter had de zijkant van de auto een flinke deuk. Volgens de getuige is dit door één van de taxi inzittenden gedaan. De jongens van de personenauto hebben de schrik er goed in zitten. Zij moesten de avond minder leuk afsluiten dan gepland. De bestuurder gaat nog aangifte doen op het bureau en de schade verhalen.

foto’s: Roland Heitink