Verkeer in en rondom Arnhem staat muurvast

Geplaatst op 2 juli 2018, om 16:40 uur

ARNHEM – Door een ongeval op de A12 in de richting van Arnhem ontstaat er momenteel een flinke file op de A12 en de A50 in de richting van Arnhem. Het verkeer rondom Arnhem loopt flink vast, zowel op de hoofdwegen als op de binnenwegen staat het verkeer muurvast.

Rond 16.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met vrachtwagen op de A12. Er was hierbij niemand gewonden geraakt. De rechterrijstrook was tijdelijk afgesloten, zo meldt de ANWB.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

A12
Op de A12 staat de meeste file. In totaal staat rond 17:10 uur tussen knooppunt Maanderbroek en Arnhem-Noord 13 kilometer file. Ook vanuit Arnhem-Noord naar de Duitse grens staat 6 kilometer file. In tegenovergestelde richting van de Duitse grens naar Utrecht staat ook 5 kilometer aan kijkersfile.

A50, A325 en N225
Op de A50 vanuit Oss in de richting van Apeldoorn staat rond 17:10 uur 7 kilometer file. Vanuit Apeldoorn naar Oss ter hoogte van knoopunt Waterberg staat 4 kilometer file. Ook op de A325 vanuit Nijmegen naar Velperbroek staat 7 kilometer file.

Binnenwegen
Ook op de binnenwegen in Arnhem en omgeving staat het momenteel muurvast. Op de N225 vanuit Oosterbeek naar Arnhem en terug staat muurvast, met meerdere kilometers tot gevolg. De Weerdjesstraat is momenteel ook afgesloten, waardoor het verkeer in Arnhem twee bruggen over moet om aan de andere kant te komen.

In totaal levert dit rond 17:10 uur 46 kilometer file op rondom Arnhem. Op sommige wegen groeit de file, maar op sommige wegen neemt de file inmiddels ook weer af.

foto boven van ongeval A12: Roland Heitink
foto’s onder: Autorijschool Snell.nl

Beeld ANWB 17:10 uur: