Vier gewonden bij ongeval op A15; snelweg deels dicht

Geplaatst op 1 juli 2018, om 12:23 uur

TIEL – Op de A15 ter hoogte van Tiel, in de richting van Nijmegen, is een zwaar ongeval gebeurd tussen twee personenauto’s en een vrachtwagen. Er zijn hierbij vier gewonden gevallen, waarvan één persoon zwaargewond is.

De eerste hulpverleningsvoertuigen werden om 11:50 uur opgeroepen. Direct reden en drie ambulances en een traumahelikopter naar het ongeval toe, samen met meerdere brandweervoertuigen. Ook is het ongeval direct opgeschaald naar middel hulpverlening en ging een nog een tweede traumahelikopter naar het incident vliegen. Deze is tijdens het aanvliegen direct gecanceld, een andere traumahelikopter is wel ter plaatse.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Oorzaak
Een inhalende auto is vermoedelijk de veroorzaker van het ongeval, aldus de politiewoordvoerder. Dit voertuig heeft na een inhaalactie de andere auto aangetikt en daarna ook nog een vrachtwagen.

Meerdere gewonden
Bij het ongeval zijn twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. Hierbij zijn in totaal vier gewonden gevallen, zo laat de politie weten. Één persoon is zwaargewond, de andere drie lichter. Zij zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

Twee rijstroken van de snelweg zijn voorlopig nog afgesloten. Het verkeer rijdt langzaam over de vluchtstrook langs het ongeval op. De file was om 12:20 uur opgelopen tot 5 kilometer met een vertraging van bijna 60 minuten.

foto’s: Marco van Deick