Auto vliegt in brand A50: kinderen op tijd gered uit auto

Geplaatst op 20 augustus 2018, om 22:22 uur

LOENEN – Een splinternieuwe auto is maandagavond op de A50 bij Loenen in brand gevlogen. De bestuurster kon de auto stoppen op de vluchtstrook en kon net op tijd haar drie kinderen redden uit de vlammenzee.

De brand werd omstreeks 22.00 uur gemeld. De automobiliste reed met haar Volvo uit april 2018 in de richting van Apeldoorn, toen ineens een lampje begon te branden. Toen ze de auto op de vluchtstrook zette, sloegen de vlammen al uit de achterzijde van het voertuig. Ze stapte direct uit en wist haar kinderen net op tijd uit de vlammen te redden, aldus de politie ter plaatse.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een agent in vrije tijd reed erlangs en stopte direct om hulp te bieden. De drie kinderen waren volledig aangeslagen door de brand. Hij besloot zowel moeder als de drie kinderen te laten instappen, terwijl het voertuig inmiddels al volledig in lichterlaaie stond. Ze zijn naar de McDonald’s in Apeldoorn gereden, waar de kinderen konden bijkomen van de schrik.

Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse. Ze hebben het vuur geblust, maar de auto moet als verloren worden beschouwd. Twee rechterrijstroken waren vanwege de brand afgesloten. Het verkeer had enige hinder hierdoor.

foto’s: Jean-Marc Regelink