Boetes uitgeschreven na negeren rood kruis voor ongeval op A12

Geplaatst op 5 augustus 2018, om 04:41 uur

DUIVEN – Hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd voor een ongeluk op de afrit A12 bij Duiven. Eenmaal daar aangekomen was een auto over de kop geslagen en op de zijkant tot stilstand gekomen.

Omstreeks 02.45 uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen. Een auto is op de A12 van de Duitse grens in de richting van Velperbroek door nog onbekende oorzaak op de kop geslagen en ondersteboven midden van de weg tot stilstand gekomen. Een man en vrouw zaten in de auto, waarna de man in slaap was gevallen achter het stuur, aldus de politie. Hierbij is de auto in de berm gekomen, waarna er een stuurcorrectie werd uitgevoerd die niet goed ging, waarna de auto over de kop sloeg.

Beiden inzittenden konden zelfstandig uit het voertuig komen en raakten niet gewond.

Rood kruis
Ten tijde van het ongeval was het rode kruis boven de afgesloten weghelft aan. Meerdere mensen reden toch onder het rode kruis, waarna de politie besloot bekeuringen uit te schrijven. In totaal zijn acht bestuurders op de bon geslingerd, zij kunnen binnen een aantal weken een dure bekeuring op de mat verwachten.