Man aangehouden na wilde achtervolging in Brummen - GelreNieuws.nl

Man aangehouden na wilde achtervolging in Brummen

Geplaatst op 1 augustus 2018, om 22:17 uur

BRUMMEN / ZUTPHEN – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft tussen Zutphen en Brummen een wilde achtervolging plaatsgevonden. Aanleiding voor de achtervolging ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Een 44-jarige man uit Zevenaar is in verband met het incident aangehouden. De recherche is een onderzoek gestart en is opzoek naar getuigen.

Tussen 02:15 uur en 02:45 uur reed het slachtoffer met zijn auto via de N348 van Warnsveld in de richting van Brummen. Even voor de rotonde waar de N348 en de N345 elkaar kruisen zag het slachtoffer dat hij achtervolgd werd door een witte Mercedes.

Tussen de struiken tot stilstand
De bestuurder van de Mercedes ging heel dicht achter het slachtoffer rijden, slingerde van links naar rechts en begon te claxonneren. Op de rotonde raakte de Mercedes het voertuig van het slachtoffer voor de eerste keer waardoor het slachtoffer in een slip raakte. Hij kreeg zijn auto weer onder controle en reed de Kwazenboschweg in. De Mercedes volgde en ging links naast hem rijden, stuurde opzettelijk naar rechts waarbij het voertuig van het slachtoffer weer geraakt werd. Het slachtoffer verloor de macht over het stuur en kwam rechts van de weg in de berm tussen de struiken tot stilstand. Ook de Mercedes stopte waarna de bestuurder en zijn bijrijder uitstapten en het slachtoffer en zijn passagier bedreigden. Het slachtoffer wist met zijn passagier te ontkomen door hard achteruit te rijden.

Getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met mensen iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk te maken heeft met dit incident. Iedereen die informatie heeft wat van belang kan zijn voor het onderzoek kan dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.