Man dreigt schuur op te blazen en laat via livestream iedereen meekijken - GelreNieuws.nl

Man dreigt schuur op te blazen en laat via livestream iedereen meekijken

Geplaatst op 14 augustus 2018, om 11:49 uur

GELDERMALSEN – Het arrestatieteam heeft maandag in de gemeente Geldermalsen een 20-jarige man aangehouden. De man had zich met meerdere wapens opgesloten in de schuur bij zijn woning en dreigde deze te laten ontploffen. Op Facebook waren zijn bedreigingen via een livestream, die hij zelf uitzond, te volgen.

Even na 12.00 uur kreeg de politie de melding dat een man had geschoten op zijn woning en ook op een persoon die in de woning aanwezig was. Toen agenten bij de woning aankwamen, sloot de man zich op in de schuur bij de woning. De man liet duidelijk weten dat hij niet van plan was uit de schuur te komen en dreigde het te laten ontploffen.

Livestream
Op Facebook zond de man via een livestream zijn bedreigingen uit. Op de beelden was onder meer te zien dat hij een wapen in zijn hand had.

Het ondertussen gearriveerde arrestatieteam viel daarop de schuur binnen om de man aan te houden. Een arrestatieteam is een speciaal getrainde eenheid van de politie die onder meer wordt ingezet voor de aanhouding van vuurwapengevaarlijke verdachte.
Na zijn aanhouding werden diverse wapens in de schuur gevonden.

Bij de woning werd ook een 17-jarig meisje aangehouden omdat zij agenten probeerde te belemmeren bij de aanhouding van de man.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com