Man schiet op schoolplein in Apeldoorn: verdachte aangehouden

Geplaatst op 2 augustus 2018, om 20:18 uur

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart na een schietincident op woensdag 1 augustus op de Voldersdreef. Enkele mannen hadden rond 15.30 uur aan de Voldersdreef onenigheid met elkaar. Twee mannen verplaatsen zich naar een schoolplein. Hier werd door een van de mannen op de ander, een 22-jarige man uit Apeldoorn, geschoten. Niemand raakte gewond.

Na het schietincident vluchtte de dader samen met een andere man op een scooter in de richting van de Rietdekkersdreef.

Getuigen meldden dat kort na het schietincident iets uit een passerende auto werd gegooid. Agenten troffen vervolgens een zakje met wit poeder, vermoedelijk cocaïne, aan. Mogelijk is een drugs gerelateerd conflict aanleiding voor de onenigheid en het schietincident.

Getuigen gezocht
De politie is direct een onderzoek gestart. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet om luchtfoto’s te maken van de plaats van het incident. Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing hebben de straat onderzocht op mogelijke sporen en de politie heeft diverse getuigen gesproken.

Heeft u iets gezien of gehoord wat met dit incident te maken kan hebben en heeft u nog niet met de politie gesproken, dan vraagt de politie u contact op te nemen via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met M. via 0800-7000.

Donderdagochtend werd een 30-jarige man uit Apeldoorn op de Gildenlaan aangehouden. Omdat er sprake kon zijn van een vuurwapen werd het arrestatieteam hiervoor ingezet, zo meldt Omroep Gelderland. De man zit vast.

foto: Joshua Prijs