Ongeboren kind overleden bij aanrijding met Tesla in Nijmegen

Geplaatst op 4 augustus 2018, om 12:57 uur

NIJMEGEN – Op de Nijmeegsebaan, ter hoogte van de Sionsweg, in Nijmegen heeft zaterdag aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden, waarbij een Tesla tegen een boom is geknald. De vrouw die zwanger was, verloor door de aanrijding haar ongeboren kindje. 

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en traumahelikopter, werden rond 12:15 uur met spoed opgeroepen. De traumahelikopter is ook daadwerkelijk geland om hulp te verlenen aan de slachtoffers. In de auto zaten vier personen. Een man, vrouw en kind (afkomstig uit Nijmegen) werden met een ambulance met niet nader bekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht; één kind bleef ongedeerd. Later bleek het ongeval alsnog een dodelijke afloop te hebben. De vrouw die zwanger was, verloor haar ongeboren kindje.

Brandgevaar
De brandweer is op voorhand vanwege brandgevaar van de elektrische accu’s ook ter plaatse gekomen. Iedereen moest afstand bewaren van de auto. De brandweer is hiervoor met een schuimblusvoertuig, een normale blusvoertuig en de officier van dienst ter plaatse gekomen.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht. Het voertuig is voor technisch sporenonderzoek in beslag genomen.