‘Drenkeling Doesburg’ in goede gezondheid aangetroffen - GelreNieuws.nl

‘Drenkeling Doesburg’ in goede gezondheid aangetroffen

Geplaatst op 14 september 2018, om 21:31 uur

DOESBURG – Verschillende hulpdiensten zijn vrijdagavond opgeroepen voor een melding van een persoon te water nabij de IJssel bij de Bingerdenseweg (N338) ter hoogte van de Parallelweg in Doesburg. De hulpdiensten hadden een grote zoekactie op touw gezet. De gezochte man is inmiddels gevonden, in goede gezondheid.

Volgens de brandweerwoordvoerder was eerder op de dag een man in verwarde toestand van zijn huis vertrokken. Zijn auto is vanavond langs de weg aangetroffen, ter hoogte van een fietspad die richting de IJssel liep. Daarmee kwam het vermoeden dat deze man mogelijk het water in was gegaan. Mede om dit uit te sluiten zijn de hulpdiensten de zoekactie gestart, waarna zij het incident opgeschaalde hebben en met meerdere brandweereenheden en duikteams ter plaatse kwamen.

Politiehelikopter
Terwijl de brandweer bezig was met de zoekactie naar die persoon, vloog de politiehelikopter ook boven de IJssel. Zij hebben met hun warmtebeeldcamera’s gezocht naar de man. Hiernaast werd er met politiehonden rondom de plek, in de weilanden en bosjes, gezocht. Er werd op veel plekken gezocht, maar er was rond 22:35 uur niemand aangetroffen.

Terecht
Enige tijd later, rond middernacht, liet de brandweerwoordvoerder weten dat de politie in de tussentijd de vermiste man in goede gezondheid elders had aangetroffen.

Ook de traumahelikopter was enige tijd ter plaatse geweest, maar deze is inmiddels weer vertrokken alsmede de politiehelikopter. De overige hulpdiensten schalen inmiddels af.

foto’s: Roland Heitink & Charles Moll / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com