Man dreigt gaskraan te openen: omwonenden halsoverkop woningen uit - GelreNieuws        

Man dreigt gaskraan te openen: omwonenden halsoverkop woningen uit

Geplaatst op 2 september 2018, om 06:12 uur

VELP – Meerdere bewoners met kinderen moesten zaterdag op zondagnacht halsoverkop hun woningen in Velp verlaten nadat de buurman dreigde zijn woning op te blazen. De man is uiteindelijk door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie kreeg een melding van een conflict in een woning aan de Karekietstraat. Ter plaatse ging de bewoner van het hoekhuis door het lint. Hij dreigde de gaskraan open te zetten. Nadat de man dit zei schaalde de politie op, meerdere brandweer, ambulance en politie eenheden kwamen ter plaatse.

Ontruiming
De politie moest vanwege het gevaar vijf woningen ontruimen. De bewoners en sommige kinderen stonden anderhalf uur op straat. Sommige konden bij vrienden of familie terecht. Overige bewoners maakte met elkaar een praatje en keken naar de politieactie.

Ongerust
Buren van de man die dreigde de gaskraan te openen vertellen dat het niet de eerste keer is. De afgelopen maanden is het al raak; ‘Regelmatig staat er een politieauto voor de deur. Zelfs stond er de laatste keer een ambulance’’ verteld één van de bewoners.

De politie ging, nadat ze wisten dat de gaskraan gesloten was, de woning binnen. Ze hebben later de man aangehouden en ingesloten voor veder onderzoek. Dit stelde de bewoners een beetje gerust.

Foto: Melvin/Persbureau Heitink