Opnieuw iemand gered uit stationslift in Dieren

Geplaatst op 25 september 2018, om 20:50 uur

DIEREN – Opnieuw zorgde de lift bij het NS station in Dieren dinsdagavond voor problemen. De lift aan het stationsplein zat opnieuw vast.

Omstreeks 19.30 uur kwam de eerste melding binnen. In eerste instantie leek de man die vast zat eruit te zijn, waarna de brandweer werd geannuleerd. Echter bleek de man niet uit de lift te zijn en werd de brandweer een kwartier later opnieuw gealarmeerd. Uiteindelijk zat de man ongeveer een uur vast in de lift.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vaker vast
De liften bij het station in Dieren zorgde al vaker voor problemen. Iets minder dan een jaar geleden, op 24 november 2017, zaten drie jongeren ongeveer vier tot zes uur lang vast en op 17 juli zaten opnieuw mensen vast in een van de drie liften. In een jaar tijd dat deze liften in werking zijn, is die al minimaal zes keer vast komen te zitten. Waardoor de liften telkens voor problemen zorgen, is niet bekend.

De brandweer heeft de lift met een lint afgesloten. Ook heeft de brandweer een dame op leeftijd met pijn in de heup geholpen via de trap naar boven te komen. Een monteur komt op een later tijdstip ter plaatse om de lift te repareren. Tot die tijd moet men met de trap.