Vrouw hangt 20 minuten ondersteboven na ongeval

Geplaatst op 30 september 2018, om 07:53 uur

BENEDEN-LEEUWEN – Een vrouw heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeker 20 minuten onderste boven gezeten nadat ze met auto over de kop was gevlogen op de Maas en Waalweg N332 bij Beneden-Leeuwen.

Het ongeluk gebeurde rond 00.40. De vrouw kwam vanaf de Prins Alexanderbrug en nam de rotonde waarna ze de macht over het stuur verloor. Ze schanste over een verhoogde berm heen en de auto kwam op z’n kop tot stilstand tegen de reling van een fietstunnel. De vrouw was onbekend in de regio en gaf daardoor een verkeerd adres op, namelijk de N329 bij Appeltern. Echter konden hulpdiensten haar daar niet vinden, waarna er een grote zoekactie op touw werd gezet. De traumahelikopter die ook opgeroepen was hielp mee bij de zoekactie. Ook werd er assistentie gevraagd aan de politiehelikopter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrouw kon een kwartier later uiteindelijk gevonden worden dankzij de GPS via de meldkamer. De vrouw is daarna door de brandweer uit haar auto gehaald, zeker 20 minuten na het ongeval. Dat meldt de politie ter plaatse. Ze heeft al die tijd onderste boven gehangen.

Wonderbaarlijk hoefde ze na controle in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis. De auto is total loss geraakt.

foto’s: Roland Heitink