Kop Mechelse Herder ingeslagen: hond overlijdt na zware mishandeling

Geplaatst op 9 oktober 2018, om 23:12 uur

WINTERSWIJK – Een hond is in het buitengebied van Winterswijk maandagochtend zo ernstig mishandeld dat hij moest worden ingeslapen, zo meldt de politie op Twitter. Bij de Mechelse Herder was onder andere de kop ingeslagen. De politie is op zoek naar getuigen van dit bizarre incident.

Volgens Omroep Gelderland liep de eigenaar om 5.00 uur in de ochtend met zijn hond over landgoed ’t Kreil. De hond liep een paar honderd meter voor zijn baas uit. Op de Kreilweg, een zandweg, hoorde de man zijn hond blaffen. Omdat het zo vroeg nog donker was, is het onduidelijk wat de aanleiding moet zijn geweest voor het blaffen. Aan het blaffen kwam een abrupt einde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De eigenaar van de hond liep naar de Kreilweg toe en trof zijn hond zwaargewond in de berm aan. De man heeft zijn hond direct mee naar huis genomen en de politie gebeld.

De kop van de hond was ingeslagen
De Mechelse herder, een hondenras dat bekend staat om het gedreven en moedige karakter, werd naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat het dier een poot uit de kom had, iets waar de arts niet bij kon helpen. De hond werd doorverwezen naar een gespecialiseerde kliniek waar duidelijk werd dat de viervoeter ook ernstig schedelletsel had: de kop van de hond was ingeslagen. Het dier kon niet meer gered worden.

Volgens wijkagent Willem Saris heeft onderzoek uitgewezen dat het om mishandeling gaat, zo schrijft Omroep Gelderland. Volgens de agent is het uitgesloten dat het leed door een ander dier is toegebracht. De dode hond is door de politie in beslag genomen en zal worden onderzocht bij Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.

Eventuele getuigen of mensen die camerabeelden hebben, kunnen de politie bellen via het telefoonnummer 0900-8844.

foto boven via Twitter: Willem Saris