Man zwaargewond na steekpartij in Tiel: verdachte aangehouden

Man zwaargewond na steekpartij in Tiel: verdachte aangehouden

Geplaatst op 13 oktober 2018 20:01 uur | Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2018 20:02

TIEL – Vrijdagavond rond 23.50 uur werd melding gemaakt van een steekincident op een terrein aan de Zoelenseweg. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse en troffen buiten een ernstig gewonde man aan.

Een agent verleende direct eerste hulp in afwachting van de komst van een ambulance en traumahelikopter. De politie zette de Plaats Delict (PD) af voor nader onderzoek. Even later meldde zich daar een man aan het lint die voldeed aan het signalement van de verdachte. Hij werd onmiddellijk aangehouden.

Ruzie vooraf
Het slachtoffer, een man van 47 jaar uit Tiel, is overgebracht naar het UMC St Radboud in Nijmegen. Forensische opsporing en recherche stelden ter plekke onderzoek in. Er is sporenonderzoek gedaan, diverse zaken waaronder een steekwapen zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen en van enkele getuigen zijn verklaringen opgenomen. Aan het steekincident zou een ruzie vooraf zijn gegaan; slachtoffer en verdachte zouden bekenden van elkaar zijn.

De verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. De recherche onderzoekt verder wat zich precies heeft voorgedaan.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

foto: Marco van Deick