Restaurant in Arnhem beschoten: “Ik wist direct dat het mis was“

Geplaatst op 30 oktober 2018, om 15:55 uur

ARNHEM – In de Arnhemse wijk “Het Spijkerkwartier” is in de nacht van maandag op dinsdag een restaurant beschoten.

Iets voor één uur vannacht werd restaurant “De Blauwe Hoek” onder vuur genomen. Zeker 20 schoten zijn op één van de grote ruiten van het restaurant afgevuurd.

Getuigen hebben na de schietpartij een scooter met twee personen daar op zien wegrijden.

Door: Timo Bouman

Een buurtbewoonster die schuin tegenover het restaurant woont hoorde rond tien voor één de schoten. “Ik wist direct dat het mis was. Ondanks dat ik nog nooit een mitrailleur gehoord had wist ik dat het om een automatisch wapen ging“ verteld de vrouw “ik heb nog getwijfeld of ik zou gaan kijken, maar als ik dit zo zie is het maar goed dat ik dat niet gedaan heb “

Motief
Voor het restaurant staan buurtbewoners. In groepjes wordt er gepraat over wat er die nacht gebeurd is. Onder hen de eigenaar met zijn vrouw. Zij hebben geen idee waarom er op hun restaurant geschoten is. In de diverse groepjes pratende buurtbewoners wordt druk gespeculeerd over het motief voor de schietpartij. Iedereen heeft er ideeën over maar alles blijft vaag. Vanuit directe buurtbewoners ontvangt het eigenaarsechtpaar steun. Er zijn zelfs bloemen afgegeven bij het restaurant.

Eerder doelwit
Het is niet de eerste keer dat het restaurant beschoten werd. Midden jaren 80 is het restaurant ook een doelwit geweest.
Ook toen werden meerdere schoten op één van de ramen afgevuurd. Het restaurant had toen een andere eigenaar.

Onderzoek
Afgelopen nacht, direct na de schietpartij, is de politie al een groot onderzoek gestart. Ook nu, bijna 12 uur na de schietpartij zijn rechercheurs nog op de plaats delict bezig. Meerdere busjes van de forensische opsporing staan in de straat geparkeerd. Ook gaan agenten van deur tot deur om verklaringen op te nemen.

foto’s: Timo Bouman