School in Bemmel decor voor grote oefening politie met ‘extreem geweld’ - GelreNieuws.nl

School in Bemmel decor voor grote oefening politie met ‘extreem geweld’

Geplaatst op 17 oktober 2018, om 16:54 uur

BEMMEL – Donderdag houdt de politie een grootschalige oefening in het schoolgebouw van het Overbetuwe College in Bemmel. De school is op dat moment gesloten en speelt zich alleen af op het schoolterrein. Mogelijk krijgen omwonenden er wel wat van mee, maar zij zullen hier geen hinder van ondervinden.

De oefening vindt donderdag 18 oktober plaats tussen 08:30 uur en 17:00 uur. Tijdens de oefening worden er enkele scenario’s nagespeeld die in het teken staan van extreem (vuurwapen)geweld. “Gelukkig komen deze situaties niet vaak voor in ons land, maar toch is het niet ondenkbaar. Daarom vinden wij het belangrijk om te oefenen en ons hier zo goed als mogelijk op voor te bereiden. Bij de oefening gaat het niet alleen om de manier waarop wij dergelijke situaties benaderen, maar ook hoe wij met verschillende diensten samenwerken.” Aldus politie Lingewaard op Facebook.

Zo realistisch mogelijk
De schoolagent van het Overbetuwe College is nauw bij de organisatie betrokken. “Er is geen directe aanleiding waarom we juist in déze school oefenen. In de zoektocht naar een geschikte locatie kwam uiteraard deze school in me op, omdat ik schoolagent ben hier. Het pand is zeer geschikt als trainingslocatie; het is groot, heeft meerdere verdiepingen en veel lokalen. We willen natuurlijk zo realistisch mogelijk trainen. Het schoolbestuur was ook enthousiast en stelde de school tot onze beschikking. In de week van de training is het herfstvakantie, dus dan is de school dicht voor scholieren, aldus de schoolagent.”

Specialistische diensten
Bij de oefening zijn agenten van ons basisteam, cluster Lingewaard betrokken, maar ook andere specialistische diensten van de politie doen mee. Docenten van het IBT-centrum in Elst, waar politiemensen getraind worden, nemen de begeleiding op zich. In totaal nemen zo’n 40 politiemensen deel aan de oefening. Ook is er gezorgd voor tegenspel.

Het schoolterrein is gedurende de oefening volledig afgesloten door middel van hekken. Het is dus niet mogelijk om te komen kijken bij de oefening of het schoolterrein te betreden, zo meldt de politie op Facebook.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com