Spoor van negen kilometer drugsafval gedumpt uit vrachtwagen in Nijmegen

Geplaatst op 10 oktober 2018, om 01:04 uur

NIJMEGEN – De politie en de brandweer zijn dinsdag laat in de avond uitgerukt voor een lekkende vrachtwagen met drugsafval. De vrachtwagen staat geparkeerd aan de Weezenhof 61e straat in Nijmegen. 

Een kleine geparkeerde vrachtwagen lekte een vloeistof. Gebleken is dat deze vloeistof  afkomstig is uit de drugsproductie. Even daarvoor bleek de vrachtwagen al een ronde van negen kilometer te hebben gereden om het drugsafval te lozen. Zes straten in de gemeente Nijmegen en Heumen zijn afgezet. Het gaat volgens Omroep Gelderland om de straten Westkanaaldijk, Blankenbergseweg, ParkseSteeg, Vosseneindseweg, Loksheuvelseweg, St. Walrickweg.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Chemische lucht
In de vrachtwagen zijn vaten gevonden waar ongeveer 4.500 liter vloeistof in kan, maar een groot gedeelte was er al uitgestroomd. Een aantal bewoners moesten hun ramen en deuren gesloten houden vanwege de chemische lucht. Het gaat volgens de Veiligheidsregio om een nog onbekend zuur. Zij waarschuwen om na aanraking met dit zuur direct te spoelen. Er zijn geen slachtoffers bekend. Het drugsafval zorgt wel voor veel stankoverlast.

De politie is nog op zoek naar de bestuurder en de bijrijder van de vrachtwagen en roept getuigen op zich te melden. Daarnaast vragen ze ook om dashcambeelden waarop de vrachtwagen te zien is of andere camerabeelden.

foto’s: Roland Heitink