Traumahelikopter geland bij ernstig ongeval tussen twee scooters op dijk

Geplaatst op 18 oktober 2018, om 08:08 uur

HAALDEREN – Op de Buitenpolder bij Haalderen zijn twee scooters op elkaar geklapt. Volgens de politie gaat het om een ernstig ongeval. Ook de traumahelikopter is ter plaatse.

De hulpdiensten, waaronder vier ambulances, zijn rond 07:20 uur opgeroepen. In totaal zijn drie ambulances ter plaatse gekomen, samen met de traumahelikopter. Ook de brandweer is ter plaatse geweest ter assistentie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Slachtoffers
Twee slachtoffers zijn met spoed per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens verschillende getuigen was één slachtoffer er erg slecht aan toe en niet aanspreekbaar. Een toevallige passant gaf aan dat hij beide slachtoffers gevonden had. Hij wist alleen niet hoe laat het ongeval gebeurd was of hoe lang ze er al lagen. De politie liet omstreeks 15:00 uur weten dat een scooter die bestuurd werd door een 49-jarige man uit Gendt, in botsing met een andere scooter is gekomen,  die werd bestuurd door een 41-jarige Nijmegenaar. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht; de man uit Gendt kwam later aan zijn verwondingen te overlijden.

De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse voor onderzoek naar wat er exact heeft plaatsgevonden.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink