‘Verongelukte peuter zat op driewieler tijdens aanrijding’ - GelreNieuws        

‘Verongelukte peuter zat op driewieler tijdens aanrijding’

Geplaatst op 6 oktober 2018, om 22:48 uur

KOOTWIJKERBROEK – Het 2-jarig jongetje die zaterdagochtend werd overreden door een bestelbusje op een boerenerf, zou op een driewieler gezeten hebben op het moment van het ongeval. Dit verklaart een buurvrouw tegenover De Telegraaf. Hulpdiensten konden niets meer voor het jongetje betekenen.

Hoe het ongeluk, dat rond 10:00 uur plaatsvond, precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Zo meldt de politie. ‘De verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek en er wordt een verklaring van de bestuurder en getuigen opgenomen.’

Voelde een schok
“Iemand schijnt weggereden te zijn en had kort daarvoor nog om zijn auto gekeken of er geen gevaar was. Bij het achteruitrijden voelde hij een schok en toen was het kennelijk al te laat. Tenminste, zo hebben wij het vernomen”, aldus een buurvrouw. De schoondochter van de buurvrouw was er als eerste bij en startte direct de reanimatie.

Volgens dezelfde buurvrouw tegenover De Telegraaf zat de peuter op het moment dat hij verongelukte, op een soort driewielertje. “Fietsen kon hij natuurlijk nog niet, maar hij zou even daarvoor nog wel met zijn vader op de heftruck hebben gezeten.” De buren proberen samen met familieleden en kerkgenoten het jonge gezin bij te staan, die nog vijf andere kinderen hebben.

Een traumahelikopter landde naast de ongevalslocatie in een wei. Samen met ambulancepersoneel werd alleen het plotse overlijden van het erg jonge slachtoffertje geconstateerd, zo vertellen de buren.