Artikel

Dronken bestuurder lanceert zich over rotonde in Nijmegen

Geplaatst op 25 november 2018 12:21 | Laatst bijgewerkt op 25 november 2018 12:30

NIJMEGEN – De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een eenzijdige aanrijding op de Heyendaalseweg bij de rotonde met de Erasmuslaan in Nijmegen. Hier had een bestuurder zichzelf gelanceerd over de rotonde heen.

De bestuurder is na de aanrijding weggerend, maar heeft zich even later toch bij de politie gemeld. Zij hebben een ademanalyse bij de bestuurder gedaan in verband met mogelijk rijden onder invloed. Hij blies 685 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Mercedes waar hij in reed is total loss en tevens is er aanzienlijke schade aan een lantaarnpaal en op de rotonde zelf. Een boom is compleet uit de grond gerukt.

De DAR heeft ervoor gezorgd dat het wegdek weer begaanbaar is. De bestuurder mag zich later bij de rechter verantwoorden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

foto en video: Politie Nijmegen-Zuid

Over de rotonde?! Vannacht kregen wij een melding van een eenzijdige aanrijding op de Heijendaalseweg bij de rotonde met de Erasmuslaan.Ter plaatse bleek een Mercedes zichzelf gelanceerd te hebben over de rotonde. De bestuurder is na de aanrijding weggerend, maar heeft zich even later toch bij ons gemeld. Wij hebben een ademanalyse bij de bestuurder gedaan in verband met mogelijk rijden onder invloed. Hij blies 685 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Mercedes is total loss en tevens is er aanzienlijke schade aan een lantaarnpaal en op de rotonde zelf. Een boom is compleet uit de grond gerukt. De DAR heeft ervoor gezorgd dat het wegdek weer begaanbaar is. De bestuurder mag zich later bij de rechter verantwoorden. #rechtoverderotondewerktniet https://instagram.com/politienijmegenzuid?utm_source=ig_profile_share&igshid=1kzcc72g7zctv

Geplaatst door Politie Nijmegen-Zuid op Zaterdag 24 november 2018