Grote verkeerscontrole in Spankeren levert 102.000 euro op, 16 auto’s inbeslag genomen en bestuurders onder invloed

Geplaatst op 9 november 2018, om 00:30 uur

SPANKEREN – De politie heeft donderdagmiddag en -avond in samenwerking met de Belastingdienst en de RDW een grote verkeerscontrole gehouden. Dit leverde 102.000 euro op en zijn er 16 auto’s in beslag genomen. Ook werden meerdere verkeersboetes uitgedeeld.

Auto’s werden op een industrieterrein in Spankeren door agenten gecontroleerd. De politie en de belastingdienst hadden speciale camera auto’s in en rond Dieren opgesteld. Politiemotoren pikte de auto’s waar een zogenoemde hit op kwam eruit en brachten deze naar de controle plaats.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft meer dan 6000 auto’s gecontroleerd. Drie bestuurders werden gepakt onder invloed van alcohol. Er werden meerdere boetes uitgedeeld voor gladde banden, kapotte lampen of voor de technische staat van de auto.

Belastingdienst
De belastingdienst heeft beslag gelegd op 30 auto’s, daarvan zijn 16 auto’s direct afgesleept door een berger. Ook hebben ze op 102.000 euro beslag gelegd waarvan op locatie 27.000 euro cash werd betaald.

De politie eindigde omstreeks 22.00 uur de controle. Politie kijkt terug op een geslaagde avond waarbij goed is samengewerkt.