Grote opkomst bij nachtelijke start Serious Request in Oosterbeek

Geplaatst op 23 december 2018, om 04:29 uur

OOSTERBEEK – Zondag is de start van de Lifeline 3FM Serious Request druk verlopen. De start was rond 03:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Burgemeester Agnes Schaap en wethouder Jasper Verstand liepen de tocht deels mee.

Daar begonnen de dj’s Mark en Ramon die hun tocht zouden eindigen in Rhenen. Oorspronkelijk zou de tocht vanaf Oosterbeek via Doorwerth, Heelsum/Renkum, Wageningen en eindigen in Rhenen. Onderweg werden diverse cheques uitgereikt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Grote opkomst
Echter was de opkomst zo groot, veel groter dan andere nachten wanneer de dj’s startte of aankwamen, dat de organisatie de route heeft verlegd. Er waren veel mensen op het Raadhuisplein, net als mensen die een stukje meeliepen op de route, waarna er uit veiligheidsoverwegingen is besloten om niet naar Doorwerth te gaan. De dj’s wandelden samen met andere wandelaars, waaronder militairen, via de Utrechtseweg en Kievitsdel rechtstreeks naar Heelsum. De route is verlegd in overleg met veiligheidsadviseurs, aldus een woordvoerder van de organisatie. Bij die veiligheidsadviseurs horen de politie, maar ook veiligheidsexperts vanuit de organisatie zelf. Deze grote opkomst had de organisatie nog niet eerder gezien deze editie.

Er was een fanfareband die kwam optreden, alsmede was de brandweer ook vertegenwoordigd. Zij hielpen onder andere mee met logistieke zaken waaronder het verzorgen van extra verlichting.

foto’s: Patrick Apenhorst / Persbureau Heitink