Schietpartij met agenten: meerdere gewonden waaronder agent - GelreNieuws.nl

Schietpartij met agenten: meerdere gewonden waaronder agent

Geplaatst op 9 december 2018, om 09:28 uur

foto: Patrick ApenhorstWINTERSWIJK – Bij een schietpartij in Winterswijk zijn afgelopen nacht meerdere gewonden gevallen, waaronder een politieagent. Dat gebeurde bij een huis aan de Keizersdwarsweg. De politie is een groot onderzoek gestart op meerdere plekken in Winterswijk.

Rond 1 uur afgelopen nacht kwam er een melding bij de politie binnen dat er onder meer een voordeur was vernield bij een huis aan de Keizersdwarsweg. De vermoedelijke daders zouden in hun auto zijn vertrokken, maar hadden volgens de melder gedreigd terug te komen. Daarom rukten agenten meteen uit en keken agenten in verschillende politieauto’s in de regio uit naar de auto. Ook gingen er agenten naar het huis toe.

Schietpartij
Terwijl de agenten bij het huis waren, kwam er een auto aanrijden die vermoedelijk eerder bij de vernieling betrokken was. Er werd geschoten, een agent raakte daarbij lichtgewond. Ook door de politie werd er geschoten. De verdachten zijn met hun auto opnieuw op de vlucht geslagen.

Gewonde vrouw
Even later zagen andere agenten de auto van de verdachten rijden over de Rondweg West in Winterswijk. De auto is staande gehouden. Bij het aanhouden van de bestuurder zijn er waarschuwingsschoten gelost door de politie. In de auto bleek ook een zwaargewonde vrouw met een schotwond te zitten. Ze is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Bij de Europalaan zagen andere agenten een man lopen die ook gewond was. Hij is aangehouden als verdachte en behandeld aan zijn verwondingen.

Twee onderzoeken
Er zijn afgelopen nacht twee onderzoeken opgestart. Het eerste onderzoek is bedoeld om te achterhalen wat er precies is gebeurd rond het huis en wie er op de agent heeft geschoten. Het andere onderzoek is gericht op het vuurwapengebruik van de agenten. De Rijksrecherche doet hier onafhankelijk onderzoek naar, iets dat gebruikelijk is als agenten hun wapen hebben gebruikt.

Naast de drie genoemde verdachten, zijn ook twee mannen in het huis aan de Keizersdwarsweg aangehouden.

Wie heeft er iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen. De politie wil graag met mensen in contact komen die de zwarte Skoda met het cijfer 99 in het kenteken vannacht hebben gezien in de omgeving van de Keizersdwarsweg in Winterswijk. Belt u dan met ons via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com