Brand in vrijstaande nieuwbouwwoning in Gendt - GelreNieuws.nl

Brand in vrijstaande nieuwbouwwoning in Gendt

Geplaatst op 4 januari 2019, om 09:14 uur

GENDT – Vrijdagmorgen is er brand ontstaan in een woning in Gendt. De woning waren ze nog aan het bouwen en was nog niet opgeleverd.

Omstreeks 07:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een vrijstaande woning aan de Doornenburgsestraat. De brandweer was snel ter plaatse en zag veel rook uit de woning komen. Ze zijn direct naar binnen gegaan om de brand te blussen. De hele boven verdieping stond blauw van de rook.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technisch mankement bij een apparaat. Deze stond dicht bij de meterkast, die ook vlam vatte maar nog niet was aangesloten. De aankomende bewoner heeft zelf de brand ontdekt en heeft direct een gasfles in de buurt van de brand naar buiten gebracht en veiliggesteld, aldus de brandweer. Nadat de brandweer de brand geblust had hebben ze woning lange tijd moeten ventileren in verbrand met de hoeveelheid rook in de woning.

De man had vermoedelijk rook ingeademd, hiervoor werd een ambulance opgeroepen. De man is gecontroleerd door de ambulance persoon maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis. De woning in aanbouw heeft brandschade opgelopen.

Foto’s: Bryan Derks & Dylan Jünemann

      

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com