Groot vat met chemicaliën gevonden, honderden liters gelekt - GelreNieuws        

Groot vat met chemicaliën gevonden, honderden liters gelekt

Geplaatst op 9 januari 2019, om 11:29 uur

ARNHEM – Vanmorgen werd door een passant rond 05.00 uur een IBC tank met vloeistof aangetroffen op de Schaapdijk.

In de IBC tank, een groot vat, zijn chemicaliën gevonden, vermoedelijk gaat het om drugsafval.

Het vat is ergens in de nacht gedumpt en op zijn zijkant terecht gekomen. Honderden liters van de chemicaliën uit het vat zijn weggestroomd.
De milieu omgeving‘s dienst van de provincie heeft een aantal gespecialiseerde bedrijven ingeschakeld. Een bedrijf haalt de restanten afval uit het vat en een ander bedrijf zuigt de overgebleven chemicaliën van de grond. De chemische vloeistof is langs het wegdek tientallen meters ver weggestroomd.

Ook de forensische opsporing van de politie heeft monsters van de vloeistof genomen. Wellicht dat er met de uitslag verband gelegd kan worden tussen eerdere vindingen.

De politie heeft nog geen idee wanneer het vat gedumpt is en roept mensen dus ook op als zij gisteravond of vannacht iets bijzonders gezien hebben op de Schaapsdijk en dan met name op het gedeelte dat zichtbaar is vanaf de Pleyroute (N325), bellen met 0900 8844.

Deze dumpingen zijn niet alleen zeer schadelijk voor het milieu maar kunnen ook zeer schadelijk zijn voor mens en dier. Ziet u dergelijke dumpingen bel dan direct 112 en bewaar voldoende afstand.

Foto’s: Timo Bouman/Persbureau Heitink