Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand in Huissen: huisdieren gered - GelreNieuws        

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand in Huissen: huisdieren gered

Geplaatst op 20 januari 2019, om 18:01 uur

HUISSEN – Zondagavond is er brand uitgebroken in een woning aan de Isidorusweg in Huissen. De brandweer heeft twee honden en vogels uit de woning gered. Door de hulpdiensten is er een hennepkwekerij aangetroffen naast woning.

De brand werd even na 17:30 uur gemeld. De brandweer van Huissen was snel ter plaatse en even later werd ook de hoogwerker van brandweer Arnhem met spoed opgeroepen. De brand zat op de benedenverdieping in het plafond. De woning stond grotendeels onder de rook en kwam aan meerdere kanten uit de woning. Nadat de bewoner een eerste bluspoging had gedaan, ging de brandweer met meerdere slangen naar binnen gegaan om het vuur te blussen. De brandweer heeft bij de brand nog twee honden en een kooi met vogels gered.

Hennepkwekerij
De politie heeft de bewoner, een man, aangehouden omdat er een hennepkwekerij zou zijn aangetroffen. Deze stond in een kas, naast de woning, aldus de politie.

De politie heeft de smalle straat afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Een opgeroepen ambulance heeft de bewoner nagekeken op eventuele verwondingen, maar hij was niet gewond geraakt.

foto’s en video: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink