Man(23) negeert stopteken en rijdt agenten van de weg

Geplaatst op 20 januari 2019, om 11:47 uur

DRUTEN – De politie heeft zaterdag 19 januari met meerdere eenheden gezocht naar een man die een stopteken negeerde. Agenten gaven rond 23.15 uur op de Wijchenseweg in Nijmegen een stopteken aan een auto die hen eerder was opgevallen vanwege het rijgedrag.

De automobilist besloot echter niet te stoppen en ging er vandoor. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Meerdere politieauto’s namen deel aan de achtervolging. De auto reed via de A73 naar de N322 richting Druten. Hierbij vertoonde hij zeer gevaarlijk rijgedrag. Tijdens één van de pogingen van de politie om voor de auto te komen, drukte de bestuurder de politieauto van de weg. Deze raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de Heuvel in Druten stopte de bestuurder plotseling en ging er te voet vandoor. Agenten hebben vervolgens te voet de achtervolging voortgezet. Helaas raakten zij de man kwijt. De politie heeft vervolgens op verschillende plekken naar de man uitgekeken en mogelijke verblijfplaatsen doorzocht. Maar de man werd niet aangetroffen.

Proces-verbaal
Op basis van het kenteken van de auto en herkenning van de verdachte door agenten, weet de politie inmiddels wie de man is. De man, een 23-jarige man uit Nijmegen, krijgt proces-verbaal voor ondermeer: rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging doodslag, niet voldoende afstand houden en het negeren van een stopteken. De auto van de man is in beslag genomen.

 

Foto’s: Luuk Merkus / Persbureau-Heitink