Uitslaande flat brand in Apeldoorn, twee gewonden

Geplaatst op 13 januari 2019, om 13:50 uur

APELDOORN – Zondagmiddag is een uitslaande brand uitgebroken in een flat in Apeldoorn. De brand is vermoedelijk begonnen in de slaapkamer van appartement in de flat aan de Abraham Kuyperstraat.

De flat is zes verdiepingen hoog, de brand is op de bovenste, zesde etage. Toen de brandweer aankwam stonden er al meerdere mensen op het balkon. De brandweer zette vol in op het redden van de bewoners. Extra bluswagens hebben geassisteerd bij de ontruiming. De gehele flat is uiteindelijk geëvacueerd door de brandweer. 

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het appartement op de 6e verdieping stond voor een groot deel in brand. Brandweerpersoneel is via de trap naar boven gegaan om personen te evacueren. Omdat er met name ‘handjes’ nodig waren voor de ontruiming is de brand opgeschaald naar zeer grote brand, dit betekent dat er 4 blusvoertuigen worden ingezet. De brandweer van Apeldoorn kreeg o.a. ondersteuning van Ugchelen en Beekbergen. De brandweer controleerde per verdieping of de aanwezige bewoners uit in hun appartementen zijn.

De bewoners werden in een nabijgelegen sporthal opgevangen. Er zijn 2 slachtoffers gevallen, waarvan minimaal 1 rook heeft ingeademd. Beide personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het sein brandmeester werd rond 14:30 uur gegeven. De brandweer controleert het gehele complex op rookverspreiding etc. In de loop van de middag zal duidelijk worden welke bewoners terug kunnen naar hun appartementen. Team Brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de oorzaak.

Foto’s: Tom Huysman & Simon /Persbureau-Heitink