Wilde achtervolging in Nijmegen, politie vindt wapen in auto

Geplaatst op 11 januari 2019, om 12:38 uur

NIJMEGEN– In Nijmegen heeft donderdagavond een achtervolging plaatsgevonden, nadat een automobilist niet wilde stoppen voor de politie. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de verdachte ook nog een ongeval.

Agenten zagen een auto rijden met aanzienlijke schade aan de auto en alleen één werkende koplamp. Ook de verlichting aan de achterzijde ontbrak. Ze wilden daarom de bestuurder aanspreken en kijken waarom hij er zo bij reed. Toen ze erachter reden met een stopteken had de bestuurder andere ideeën en begon gas bij te geven. Hieruit ontstond een achtervolging bij het Keizer Karelplein. Op dat moment kwamen er meer politieauto’s bij om te ondersteunen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de kruising Graafseweg met de Wolfkuilseweg veroorzaakte de verdachte een ongeval, maar ook hier liet hij zich niet door stoppen en hij vervolgde zijn vluchtpoging. De snelheid liep hier ook steeds meer op. Hij begon dusdanig gevaarlijk te rijden dat agenten de achtervolging gestaakt hadden. Op een afstandje hebben ze de auto in het zicht gehouden en toen viel op dat de snelheid er helemaal uit was. Ze kwamen alsnog erg dichtbij.

De politie besloot de auto met een dienstvoertuig een tik te geven om hem tot stoppen te dwingen. Ze hebben de auto klemgezet met een aantal dienstauto’s zodat ze de verdachten konden aanhouden. De ruiten van de auto zijn daarbij ingeslagen.

Na controle van de auto bleek er een aanzienlijke hoeveelheid drugs en een mogelijk vuurwapen in de auto te liggen. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau waar ze door de recherche gehoord gaan worden.

foto’s: Politie Nijmegen-Zuid