Arrestatieteam verricht aanhoudingen na overval Nijmegen - GelreNieuws        

Arrestatieteam verricht aanhoudingen na overval Nijmegen

Geplaatst op 9 februari 2019, om 03:10 uur

NIJMEGEN – Het arrestatieteam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee aanhoudingen verricht na de overval vrijdagavond op een cafetaria aan de Groenestraat. Dat bevestigd de politie.

De daders hebben onder dreiging van een vuurwapen en een mes, geld en sigaretten buit gemaakt bij de cafetaria. Een zeer oplettende getuige zag twee jongens de cafetaria uitrennen, de Willemsweg op en bij een woning naar binnen gaan. Doordat de getuige zelf later op internet bij 112-meldingen is gaan kijken, kwam deze erachter dat er zojuist een overval op de Groenestraat was gepleegd. Nadat de getuige contact had opgenomen met de collega’s ter plaatse, gaf deze aan welke woning het betrof. Wij hebben de omgeving afgezet waarna de komst van het Arrestatie Team (AT) is afgewacht. Het AT heeft een instap gedaan waarbij drie personen zijn aangehouden.

Zelf open
Het arrestatieteam, een gespecialiseerd team om (vuurwapen) gevaarlijke mensen te arresteren, heeft twee aanhoudingen verricht. De Willemsweg was enige tijd volledig afgesloten door de politieagenten die ook zelf met zware kogelwerende vesten stonden. Toen de leden van het arrestatieteam voor de deur stonden, deed één van de mannen zelf de woning open en is op aanwijzing van het team op de grond voor de woning gaan liggen. De andere zou volgens buurtbewoners uit de woning zijn gehaald. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier zullen ze verhoort worden door de recherche.

Er wordt niet uitgesloten dat ze ook deel hebben genomen aan eerdere overvallen in Nijmegen de afgelopen tijd. In de woning is een zoeking gedaan en daarbij werd de buit van de eerdere overval aangetroffen. Tevens is er een nepvuurwapen gevonden die niet van echt te onderschijden is.

foto’s en video: Roland Heitink/Persbureau Heitink