Defensie helpt bij metingen naar ‘vreemde lucht’ in Tiel - GelreNieuws.nl

Defensie helpt bij metingen naar ‘vreemde lucht’ in Tiel

Geplaatst op 6 februari 2019, om 09:55 uur

TIEL – Bij het bedrijf Rivafoam op het industrieterrein aan de Zuiderhavenweg zijn de hulpdiensten dinsdagmiddag opgeroepen om te meten naar een gaslucht. Defensie werd hier ook bij betrokken. De hulpdiensten zijn tot middernacht bezig geweest.

Brandweereenheden kregen dinsdag de melding rond 16:00 uur. Een dag eerder kregen zij ook al het verzoek om te meten op dit terrein naar een gaslucht, maar troffen toen ook niets aan. Dinsdag iets na de melding van de brandweer kwam de politie, Liander en Waterschap ook ter plaatse. De brandweer plaatste ook een container waarin zij met belangrijke partners konden overleggen.

Defensie
Na een heel aantal uren is een speciale wagen van een responseenheid van defensie, de CBRN wagen, die in dit geval werd ingezet voor specialistische metingen. Het bleek uiteindelijk te gaan om een lekkende propaantank. Het lek op het terrein aan de Zuiderhavenweg is inmiddels gedicht.

Er zijn in totaal ongeveer 15 man aan hulpverlening met dit incident bezig geweest tot in de nachtelijke uren. Er stonden in de directe omgeving geen woonhuizen die last zouden kunnen hebben van deze lucht.

foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com