Artikel

Onrust in Arnhem centrum door supporters uit Nijmegen

Geplaatst op 3 februari 2019 22:08 | Laatst bijgewerkt op 3 februari 2019 23:00

ARNHEM/NIJMEGEN – Zondagavond zijn supporters uit Nijmegen op de Korenmarkt in Arnhem belandt. De supporters waren ‘s middags al geweigerd bij een ijshockeywedstrijd in Den Haag.

De supporters wilden ‘s middags naar een ijshockey finale tussen de Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij en het Nijmeegse Ahoud Devils in Den Haag. De bussen werden op de A4 ter hoogte van Den Haag teruggestuurd naar Nijmegen. Dit gebeurde na overleg met de ijshockeybond en de burgermeester. Een noodbevel werd uitgevoerd.

Zondagavond is een groep van ongeveer 20 tot 40 “fans”, van vermoedelijk NEC uit Nijmegen, in het centrum van Arnhem terecht gekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De politie kon snel ingrijpen op de Korenmarkt. Zij kregen hulp van de mobiele eenheid en de hondengeleiders. De onrust werd al snel in de kiem gesmoord en er zijn geen incidenten geweest aldus de politie.

AHOUD Devils Nijmegen BeNe-League team schreef het volgende haar Facebook: “Namens bestuur, team, sponsors en begeleiders van de Ahoud Devils Nijmegen : Uiteraard zijn wij blij met de winst en de Nationale Beker! De 5e in onze clubhistorie.

Wij distantiëren ons van lieden welke ongeorganiseerd en buiten de club om menen als “supporters” de ijshockeysport, de stad Nijmegen en onze club in het bijzonder in diskrediet menen te moeten brengen.

Het bestuur zal ongetwijfeld de nodige maatregelen nemen in overleg met de diverse autoriteiten.”

Download nu onze GelreNieuws app!   Get it on Google Play Get it on Apple Store

©Politie Arnhem-Noord