Ontruiming na brand onder appartementencomplex Arnhem

Geplaatst op 20 februari 2019, om 04:35 uur

ARNHEM – Dinsdag op woensdagnacht heeft de Arnhemse politie tijdens een surveillance ronde aan de Noord-Peterstraat in Arnhem een forse brand ontdekt in een doorgang onder een appartementencomplex.

De politie zag tijdens haar surveillance ronde, rond 02:00 uur, flinke rook ontwikkeling onder een doorgang van een appartementencomplex uitkomen. De politie schakelde direct de brandweer in. Ze hebben samen met de brandweer zes woningen ontruimd.​ Door de rookontwikkeling was de gehele trappenhuis vol rook komen te staan. De brandweer heeft een raam ingeslagen op de bovenste etage en met een ventilator de rook proberen te verdrijven uit het trappenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een aantal pallets die onder de doorgang van de appartementen stonden hebben in brand gestaan. De brand was zo fel dat het isolatiemateriaal ook vlam had gevat. De brandweer heeft isolatie materiaal moeten verwijderen om de brand goed te kunnen blussen.

Twee bewoners zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld vanwege rookinhalatie. Door kordaat optreden van de hulpdiensten is erger voorkomen. De bewoners en buurt waren geschokt: ‘dit had heel anders kunnen aflopen’.

De politie sluit brandstichting niet uit en zullen overdag met de technische recherche een onderzoek ter plekke doen.

Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink. Video: Roland Heitink