Ruim 200 konijnen in beslag genomen na verwaarlozing

Geplaatst op 1 februari 2019, om 21:58 uur

EDE – De dierenpolitie heeft afgelopen donderdag ruim tweehonderd konijnen bij een konijnenfokker in Ede in beslag genomen. De konijnen werden erg daar verwaarloosd.

Na meerdere controles en dwangsommen bleek gisteren tijdens een controle dat de zorg voor de dieren nog steeds onder de maat was. Om het welzijn van de dieren zijn ze gisteren allemaal in beslag genomen en nagekeken door een dierenarts. De fokker wordt binnenkort door de politie gehoord.

Zonder water of ruwvoer
De politie had al meerdere meldingen gekregen over de situatie van de konijnen en was al meerdere keren bij de fokker langs geweest om de situatie te controleren. Bij verschillende controles van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bleek dat ze in vervuilde hokken zaten, in sommige gevallen zelfs zonder water en ruwvoer, wat erg belangrijk is voor de dieren

De fokker werd hierbij meerdere keren in de gelegenheid gesteld de situatie voor zijn konijnen te verbeteren. Hem werden dwangsommen opgelegd en ook heeft hij een boete gekregen. Toen gisteren bij een herhalingscontrole van de dierenpolitie en de LID weer bleek dat de konijnen onvoldoende verzorgd werden, is besloten de konijnen in beslag te nemen.

De fokker zal binnenkort als verdachte worden gehoord.

foto’s: Politie