Twee aanhoudingen na schietpartij bij overval op woonwagen - GelreNieuws.nl

Twee aanhoudingen na schietpartij bij overval op woonwagen

Geplaatst op 12 februari 2019, om 18:31 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagochtend een 33-jarige man uit Deventer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woningoverval in 2018 in Zutphen. Een andere verdachte, een 21-jarige uit Deventer, kon in november 2018 al aangehouden worden.

Zondagavond 8 juli raakte een 70-jarige man zwaargewond toen hij in zijn woonwagen werd overvallen door twee gemaskerde mannen. Dat gebeurde rond 21.00 uur aan de Berkenlaan. Er heeft een worsteling plaatsgevonden en er is geschoten. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt. De overvallers vluchtten daarna in een auto in de richting van de Den Elterweg. Vermoedelijk reden zij in een zwarte auto, model hatchback.

Uitgebrande auto
Onderdeel van het onderzoek is ook een uitgebrande auto aan de Eerbeeksedijk in Loenen. In de nacht van 8 op 9 juli werd daar rond 02.00 uur een brandende auto gevonden. Toen agenten bij de brand kwamen was de auto, een Volkswagen Golf, al helemaal uitgebrand. Het rechercheteam houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de woningoverval en de uitgebrande auto.

Wie weet er meer?
De politie is nog op zoek naar de derde dader. Dit onderzoek is in volle gang en daarom roepen we mensen op om tips door te geven.

Wie weet meer over de achtergrond of aanleiding van deze overval?
Wie weet meer over de identiteit van een mogelijke derde dader?
Wie heeft meer informatie over de uitgebrande auto (een zwarte Volkswagen Golf, model hatchback)?

Alle informatie kan relevant zijn voor het onderzoek. Als u in de omgeving iets gezien of gehoord heeft, bel dan de politie via 0900-8844. U kunt ook een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan door te bellen met 0800-7000 (gratis) of door het online te melden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com