Artikel

VIDEO: Vechtpartijen op station Arnhem na Mega Piraten Festijn

Geplaatst op 3 februari 2019 10:03 | Laatst bijgewerkt op 3 februari 2019 10:03

ARNHEM – Zaterdagavond 8 december 2018, net na het Mega Piraten Festijn, hebben zich er meerdere incidenten voorgedaan op het centraal station van Arnhem. Er waren onder andere meerdere vechtpartijen. Politievlogger Jan-Willem liep toen een dag mee met de NS Service en Veiligheid en hij heeft vandaag hier beelden van online gezet. Bekijk de beelden onder de onderstaande tekst die hij een dag na dit incident had gepubliceerd. 

‘De uitloop van een evenement is begonnen en het station loopt langzaam vol. Een groot deel van de reizigers zijn onder invloed. Wij zien en merken dan de grenzen inmiddels zijn vervaagd. Wij spreken diverse personen aan op diverse overtredingen.

Dan komt er ineens een melding van een vechtpartij. Met een aantal collega’s gaan wij naar het perron. Het is druk en er is veel geschreeuw. Wij treffen een persoon die helemaal onder het bloed zit. Collega’s ontfermen zich over deze persoon. Hij kan de dader aanwijzen. Een van de collega’s neemt de dader apart.

En dan gaat het snel… diverse andere groepen zijn aan het vechten met elkaar. Als wij proberen in te grijpen. Keert het geweld naar ons toe. Collega’s worden geduwd en hier en daar worden er klappen uitgedeeld.

lees verder onder de advertentie

Ik zie ook een persoon op mij afkomen. Ik zie dat hij wil slaan. Ik kan naar achter stappen en voel zijn slag mij raak op mijn arm. Middels de wapenstok sla ik van mij af. Het heeft effect. Ik zie de persoon terug lopen en hoor een aantal scheldwoorden.

Inmiddels is het assistentie collega geworden. Links en rechts zie ik collega’s en verdachten op de grond liggen. Het perron loopt inmiddels vol met politieagenten, ME leden en de hondenbrigade. De rust komt langzaam terug. Twee verdachten worden afgevoerd naar het bureau. Ik zie nog twee slachtoffers helemaal onder het bloed. 

Door naar het bureau. Alles op papier zetten, de overuren in en naar huis.

Noot: Met collega’s worden zowel politie als de medewerkers van de NS bedoeld in het verhaal’

Download nu onze GelreNieuws app!   Get it on Google Play Get it on Apple Store