VIDEO: Zes auto’s verwoest door vlammenzee in Nijmegen

Geplaatst op 19 februari 2019, om 05:37 uur

NIJMEGEN – Op een parkeerplaats aan de Danielsweg in Nijmegen heeft in de nacht van maandag op dinsdag 6 auto’s in brand gestaan. Dit jaar zijn er al tientallen auto’s uitgebrand in de stad.

De brand werd even voor 1.00 uur ontdekt. Toen de brandweer aankwam stonden er in totaal zes auto’s al volledig in lichterlaaie. ‘Het was één grote vuurzee’, aldus een buurtbewoner. Na enige tijd wisten het vuur te blussen. Van de auto’s is niets meer over. Een zevende auto’s liep brandschade op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brandstichting
De brand is aangestoken, de auto’s stonden namelijk zowel links als rechts op de parkeerplaats. De middelste auto heeft alleen brandschade. Mensen die iets verdachts hebben gezien op de parkeerplaats even voor 1.00 uur, kunnen zich melden bij de politie.

Een rechercheteam van de politie zal dinsdag onderzoek gaan doen bij de uitgebrande auto’s.

Al eerder brand op de avond
Een uur eerder was er ook al een brand op de Meijhorst. Een bestelauto brand zowat volledig uit. Een naast geparkeerde auto liep grote schade op.

Tientallen auto’s
Dit jaar zijn er al in de Gelderse stad enkele tientallen auto’s verwoest door branden. In al deze gevallen er is volgens de politie sprake brandstichting of wordt het niet uitgesloten.

foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink