Uitslaande brand verwoest appartement in Huissen

Geplaatst op 2 maart 2019, om 03:06 uur

HUISSEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartement aan de Stadswal in Huissen. De woning is aankomende tijd onbewoonbaar.

De brand werd even na 00.30 uur gemeld. De bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen. Ook bewoners van de bovenwoningen werden wakker en zijn hun appartement uitgegaan samen met hun huisdieren, waaronder een kat en een hond. Ze moesten wel door de rook, de trappengang stond volgens hen al snel volledig onder rook. Ook sloegen al na enkele minuten de vlammen uit de woning.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft daardoor erger voorkomen. Ze hebben het vuur geblust. De brand is begonnen bij de keuken, die ook volledig is uitgebrand. De rest van de woning heeft zoveel schade dat deze voorlopig onbewoonbaar is. De drie woningen boven hebben lichte rookschade.

Een iemand is meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of het om de bewoner gaat. Wel moesten meerdere omwonenden, die door de rook naar beneden zijn gegaan, worden gecontroleerd door het ambulancepersoneel. In totaal werden acht woningen ontruimd door de hulpdiensten.

foto’s: Roland Heitink & Dylan Jünemann