Hooligans van NEC en Den Haag vechten in Centrum Nijmegen - GelreNieuws        

Hooligans van NEC en Den Haag vechten in Centrum Nijmegen

Geplaatst op 3 maart 2019, om 21:19 uur

NIJMEGEN – Zaterdagavond heeft er in het stadscentrum van Nijmegen een gevecht plaatsgevonden tussen hooligans. Op onderstaande video is te zien dat een grote groep weg rent.

Afgesproken gevechten
De laatste tijd zijn er meerdere “arranged fight’s” geweest, dit houdt in dat hooligans van (meestal) voetbalclubs met elkaar op de vuist gaan op een afgesproken tijd en plaats. Meestal gebeurd dit in een bosrijk gebied waar geen politie is.

Afgezegd gevecht
Zo’n gevecht zou tussen de hooligans van Ado Den Haag en de hooligans van NEC Nijmegen plaats vinden. Echter zouden de hooligans uit Den Haag afgezegd hebben en die hebben een afspraak met de Graafschap gemaakt. Dit gevecht heeft ook plaatsgevonden aldus meerdere bronnen.

Reactie op spandoek
De hooligans van NEC zouden een doek hebben gemaakt en deze afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd met Dordrecht getoond hebben. Uit reactie zijn de Hooligans van Ado Den Haag zaterdagavond naar Nijmegen gegaan. Hier heeft een confrontatie plaats gevonden. Hier zouden ook ploertendoders en knuppels bij gebruikt zijn. Volgens de Facebookpagina van Dutch Hooligan Scene is Ado Den Haag weggerend, waarna er snel politie ter plaatse kwam. Het is onbekend of er aanhoudingen zijn verricht.

© Foto/Video: Facebookpagina van Dutch Hooligan Scene