Felle brand bij uitzendbureau in Eerbeek

Geplaatst op 24 april 2019, om 07:31 uur

EERBEEK – Bij uitzendbureau Start People aan de Kloosterstraat in Eerbeek heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een felle brand gewoed.

Omstreeks 05.00 uur werden bewoners van de vier bovenwoningen gewekt door de rookmelders die zij hadden. Zij zijn meteen met brandblussers naar buiten gekomen en hadden de brandweer gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam, kwam er al flinke zwarte rook uit het gebouw. Meerdere brandweermannen gingen het gebouw in en konden de brand snel lokaliseren. Daardoor kon de brand geblust worden en kon brandschade aan de boven liggende woningen worden voorkomen.

Oorzaak
Volgens de brandweer is het nog niet duidelijk waar de brand begonnen is. In het bedrijf is een hoop schade, een bijna uitgebrande kopieermachine/printer is naar buiten gebracht. Team brandonderzoek gaat de oorzaak van de brand proberen te achterhalen.

De schade in het bedrijf is groot. De bewoners van de bovenwoningen krijgen het advies om tijdelijk ergens anders te verblijven. Een man en vrouw raakte bij de brand licht gewond. Zij zijn door het ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het bedrijf zal vanwege de schade tijdelijk gesloten blijven.