Grote brand verwoest 25 hectare natuurgebied bij Arnhem - GelreNieuws        

Grote brand verwoest 25 hectare natuurgebied bij Arnhem

Geplaatst op 10 april 2019, om 14:27 uur

ARNHEM – Op de Arnhemse Heide in Arnhem woedde woensdagmiddag een zeer grote natuurbrand. De rookontwikkeling was in de verre omtrek te zien.

De melding kwam rond 14.10 uur binnen. Al zeer snel werd er opgeschaald naar grote brand. Veel brandweer eenheden waren onderweg naar naar de brand. Volgens de eerste melding die de brandweer kreeg, zou het gaan om 50 bij 50 meter. Een woordvoerder van de brandweer meldde even later dat het was uitgebreid naar 75 bij 75 meter. Uiteindelijk bleek aan het begin van de avond dat er een gebied van 500 bij 500 meter is afgebrand, dit komt neer op 25 hectare, zo meldt brandweerwoordvoerster Laura Willebrand.

Militairen
Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Wel waren er veel militairen in het gebied aanwezig. Of zij bezig waren met een oefening en daarmee de brand hebben veroorzaakt, is nog niet bekend. De Koninklijke Marechaussee doet daar onderzoek naar, zo meldt Laura Willebrand. Een woordvoerder van de Oranjekazerne liet tegenover Omroep Gelderland eerder weten dat de brand buiten het terrein van de kazerne woedde.

De brandweer heeft vier pelotons ingezet. Elk peloton bestaat uit ongeveer vier blusvoertuigen en diverse ondersteunende voertuigen voor onder andere watertransport.

foto’s: Persbureau Heitink