Grote ravage na plofkraak in Doetinchem - GelreNieuws        

Grote ravage na plofkraak in Doetinchem

Geplaatst op 11 april 2019, om 23:45 uur

DOETINCHEM – Donderdagavond omstreeks 23:15 uur heeft er een enorme explosie plaatsgevonden bij een plofkraak op een pinautomaat aan de Houtsmastraat in Doetinchem.

Enorme knal
Aan de Houtmastraat zitten twee supermarkten, een Aldi en een Albert Heijn. Op Twitter lieten veel mensen weten een enorme knal te hebben gehoord. Een gebouw nabij de supermarkten waarin een pinautomaat van de ABN Amro bank zat is compleet verwoest. Een gedeelte van de gevel is ingestort. De ravage is enorm. Buurtbewoners reageren geschrokken.

Verbouwing Aldi
De Aldi zou vrijdagochtend open gaan na een verbouwing. Het is nog onbekend of ze open kunnen. De volgende mededeling stond op de website: “Wij zijn in verband met een verbouwing gesloten. De feestelijke heropening vind plaats op 12 april om 08.00 uur. ”

Politie
De politie plaatste omstreeks middernacht op Twitter het volgende : “Enorme ravage na een plofkraak bij een pinautomaat van de ABN AMRO aan de Houtsmastraat in . Rond 23.15 uur kwam de eerste melding. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.”

Burgernet
De politie heeft een burgernet bericht verstuurd. Een getuige heeft 2 personen, in het donker gekleed op een scooter zien wegrijden.

Toegangswegen werden gecontroleerd door politie met zware kogelwerende vesten aan.

Foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink 

https://twitter.com/lunarangellic/status/1116454118304952344